Over BugProductions

Sinds mijn jongere jaren ben ik met audio bezig. Begonnen met een Philips tweespoor recordertje, daarna een vierspoor recorder met een microfoon- en lijningang. Maar dat was allemaal niet goed genoeg. Ik wist ook al van het bestaan van het merk Revox. Ik weet het nog goed, tijdens mijn stage in Hengelo bij HSA kwam ik op de fiets naar mijn kosthuis langs een muziekwinkel. In de etalage stond een Revox A77. Ik heb vaak even staan kijken en bedacht dat een Revox mijn volgende recorder zou zijn. Dat is gelukt, voor mijn diensttijd had ik al een A77 bij elkaar gespaard. Opnemen ging eerst met een eenvoudig microfoontje van één van mijn eerste recordertjes. Al snel kwam daar een Beyer Soundstar voor in de plaats. En toen ging het sneller. Geluidversterken bij de Edwin Lake Singers met eigen gebouwde luidsprekers, versterker en mixertje (dat kon toen nog) en de Revox mee voor een beetje echo/galm. Ondertussen meer microfoons, AKG D190, Sennheiser MD421 en MD441. Het opnemen van orgels, koren en korpsen en soms een bandje was een steeds weer uitdagende bezigheid naast mijn werk. En de ziekenomroep in Nij Smellinghe (RONS), daar heb ik ook veel ervaring opgedaan. Wat daar van overgebleven is, is het nog regelmatig dienst doen bij de uitzending (geluid en beeld) van de kerkdiensten in Nij Smellinghe. (maar dat is inmiddels opgeheven in 2016) Daarnaast regelmatig geluid "schuiven" in de PKN kerk Oase.
Door de jaren heen heb ik mijn hobby uitgebouwd en nu ik niet meer werk kan het met nog meer enthousiastme en plezier. Anders moest het in het weekend en in de avonduren, nu kan ik er overdag ook mee bezig. Natuurlijk, er zijn meer dingen in het leven die aandacht moeten hebben, zoals (klein)kinderen en natuurlijk Joke, maar dan laat ik alles even los en ga een volgende dag weer verder.
Inmiddels heb ik een stel prima microfoons, voorversterkers, audio-interface naar de computer, software voor opname en nabewerking en is de kwaliteit van een opname niet meer afhankelijk van de apparatuur.
Als er een zwakke schakel in de keten zit dan ben ik dat zelf :(
Maar ik experimenteer en leer steeds weer :)

Sjoerd Punter

•••

headingwb
BugProductions
picBugje

Audio recording - Editing - Production

bug
informatie
informatie